OddvarHojem.com/Øl/Skjenkesteder

Molde

Uteliv

Dette er ølstedene mine i Molde:
TAPP & KORK Storgata 27
BRYGGA Hamnegata 47
DOCKSIDE Torget 1 - NB! STENGT!
SYD Fjordgata 3
RØD Storgata 19
SPORTSPUBEN 1911 Storgata 1/7

Moldes billigste

(05/07/2017) På hjørnet foran Thon Hotel Moldefjord på Storkaia i Molde er det ei lita sjarmerende uteservering, ikke for hotellets gjester alene, men til glede for alle oss andre også. Og ikke bare er den sjarmerende, den har attpå til byens billigste øl, 69 kroner for en halvliter Carlsberg kan du ikke klage på! Men husk å kjøpe den i resepsjonen og ikke i restauranten, for i restauranten er den nemlig ikke like billig :)

Live!

Dockside er MUSIKKPUBEN i Molde! Hva mer kan jeg si ?!?
We'll Be Back! But we can't! It is CLOSED!
Det kan jeg si!

1911

To fluer i en smekk: Søndag 20 november 2011 feiret jeg og mange andre 61-årsdagen min med sang og jubel og dans på bordene på Sportspuben 1911, men det visste ikke de andre, de mente visst de feiret at Molde Fotballklubb sikret sitt første seriemesterskap i øverste divisjon i fotball den dagen! Og Ja, det gjorde de også.

Brygga, tidl. Tangenten

(16/05/2018) Den enes død, den andres brød! Mye tyder på at Tangenten, eller Brygga som den heter nå, vil ta over som musikkscene på kaikanten i Molde etter Dockside som nylig ble lagt ned. Følg med på Facebook...

Blinkende og roterende discokule i taket finner du ikke i mange skjenkesteder i dag, men det har de på Tangenten!

(14/10/2017) Kanskje har jeg vært litt urettferdig mot Tangenten pub ved bussterminalen i Molde. Av en eller annen grunn har jeg besøkt stedet stort sett bare søndag ettermiddag/tidlig kveld, og som kjent fra andre tilsvarende etablissementer er klientellet ofte litt spesielt på den tiden. Jeg har en vag mistanke om at mange av dem da søker tilbake til et åsted for å komme i kontakt med andre personer i tilsvarende situasjon (medskyldige/sammensvorne?) for om mulig å få brakt klarhet i hva de selv foretok seg forutgående fredag og lørdag.

Så for å kunne ha et bredere og mer allsidig faktagrunnlag å støtte meg til når jeg nå skal skrive noen (oppdaterte) ord om etablissementet, dro Kari og jeg denne gangen dit lørdag ettermiddag. Bare for å finne ut at de samme menneskene satt der da også. Og gjorde akkurat det samme som vi oppdaget at de gjorde der da vi var der på søndager, søke tilbake, finne svar, og så videre. Så det faller meg inn at det hele koker ned til noe så enkelt som dette: Tangenten er en stampub, en samlingsplass for lokale helter.

Vi kjøpte vår halvliter Dahls pilsner og vår Jägermeister, for det bruker vi å gjøre på Tangenten, småpratet med hverandre ved stambordet vårt like ved baren, hilste på de andre som satt i selve baren, for vi har jo sett dem og de har sett oss tidligere, så vi kjenner jo hverandre på sett og vis, vi takket nei til tilbudet om å være med og dele på pizzaen (for pizza får du kjøpt på Tangenten) av ham som hadde kjøpt seg pizza øyensynligvis bare av en eneste grunn: å kunne dele den med andre, for vi har biffsnadder som venter på oss hjemme. Edgar så oss ikke denne lørdagen da han passerte like forbi bordet vårt på veg ut til kompisene som satt i varmen fra stråleovnene på terrassen ut mot sjøen, men Trommisen hilste blidt på oss da han kom inn på Tangenten akkurat da vi forlot lokalet på veg hjem.

Er du av den fisefine typen er ikke Tangenten noe for deg, men er du sånn som meg, glad i alle typer mennesker, da kan du godt ta deg en tur på Tangenten og nyte din øl (de har ikke mange merker og typer, men de har det du trenger) i et skikkelig klassisk (på godt og vondt) og romslig publokale. Ihvertfall på en lørdag, alternativt en søndag, ettermiddag.

Tangenten har også sine innslag av kunstnerisk utsmykning. Over stambordet vårt henger denne akvarellen(?), Ved bardisken.
Tangenten på Facebook

Tapp & Kork

Les om Tapp & Kork her...

Rød Bare Blå

(17/06/2016) Jeg må innrømme at jeg har vært litt negativt innstilt til RbareB den siste tiden, men i dag var jeg på nytt på besøk, for å se om jeg kunne finne tilbake til noe av den gamle, gode følelsen. Så jeg kjøpte en pils, en Jägermeister, en Bare Blå Burger, fant meg et bord ved et vindu mot Storgata, og var åpen for det meste. Og ble veldig positivt overrasket! Burgeren var virkelig kjempebra, og ølet og Den Lille passet igjen som hånd i hanske. Og SERVISEN, mann! Den var skikkelig bra i dag.

Og så skjedde det som satte gamle svingninger i gang: Plutselig satt det en pianist (av den yngre garde) ved pianoet og spilte jazz just like in the good, old days! Perfekt setting! Perfekt timing! Er det slik alltid!? Da kommer jeg tilbake. Det lyder nesten uvirkelig, så derfor: Følg med på facebooksiden deres for nærmere informasjon.

(Historisk) Jeg husker stedet fra den gangen det het Kaffistova, den gangen det var en samlingplass for lokale litterære storheter som Edvard Hoem og Knut Ødegård og deres kumpaner, samt andre politisk røde disipler og skoleelever og ikke minst gamle kjerringer rundt 1970. Men med tiden forandres det meste.

Kaffistova var en kafé i Hotel Romsdalsheimen, senere Hotel Molde, men i dag er hotellet lagt ned og leid ut som studenthybler til studensamskipnaden i byen. Det var det beste som kunne ha skjedd for Molde sentrum - håper jeg. Studenter betyr jo ungdom, betyr nytt liv, masse liv og masse ungdom og mindre kjerringer. Det er det vi trenger i Molde.

Så derfor går jeg på Rød en gang i blant. Og tar meg en pils og kanskje en Jägermeister. Fordi de ikke har stort annet øl å by på enn pils. Og til en pils digger jeg altså en Jägermeister, selv om mange mener det er noe kliss. Jägermeister, altså.

Jeg finner meg alltid et bord ved vinduet mot Storgata, der sitter jeg og titter på folk som går forbi på veg til ett eller annet sted. Jeg møter opp i sju-åtte-tida om kvelden, for da er det minst folk i lokalet, og det er best, synes jeg, for da får jeg stort sett alltid et bord ved vinduet.

Men altså - om du er på jakt etter ølopplevelser i Molde, da går du ikke på Rød (eller Bare Blå?). Men vil du suge inn litt av livet i Molde sentrum, da kan du gjøre som Gule og Brune, nemlig gå på Rød for å bli litt Blå.

Dockside

* (05/05/18) Dockside er stengt! Det har lenge vært en godt kjent hemmelighet at pubben har gått en usikker fremtid i møte som en følge av at kontrakta til driveren går ut i september i år samtidig som lokalpolitikernes (men kanhende ikke befolkningens) visjoner om bygging av ny havnepromenade (Åpne Byen mot Sjøen!) er i ferd med å realiseres. Det er ikke vanskelig å forstå at årets stenging av byen mot sjøen fører til en uholdbar situasjon for Dockside's driver ved inngangen til sommeren, høysesongen for øldrikking, og Sverres konklusjon er derfor lett forståelig: Jeg stenger pubben prompte! Fremtiden for den populære musikkscena på kaia ser derfor mer enn dyster ut, og uansett hva som skjer vil det nok føre til at en viktig kulturinstitusjon i byen ofres for å gi plass til byens pene og prektige. Men slik er Molde!

(20/04/16) Dockside er en brun pub, og det de vil kalle en Locals Pub i London. Som i London er det en betegnelse som gjenspeiler en virkelighet på godt og vondt. På dagtid er den befolket av et fast klientell som stort sett består av godt voksne mannfolk som møter opp for å innta sin daglige øl eller to, men på kveldstid er det et noe mer broket klientell.

Det flotteste med puben er at den har et stort antall musikkarrangementer, vanligvis annen hver torsdag i regi av Silver Fox, Klubben for musikkinteresserte på tvers av musikkstiler og alder, og stort sett hver lørdag kveld i egen regi.

Da vi droppet innom lørdag 16 april 2016 sånn omtrent klokka to på dagtid, besto forsamlingen av rundt regnet fjorten kaller og to kvinnfolk; dama mi og dama i baren. Og vi kjente hver eneste en av gjestene! Det ble et par skikkelig trivelige timer med lokal sladder og godt øl med lokale bekjente, for å si det sånn.

Godt øl, ja. De har ikke så stort sortiment på Dockside, men de har det du trenger, noen norske pilsner samt en Brooklyn lager og en Kilkenny på tapp, pluss et lite antall flaskeøl. Mitt inntak den lørdagen besto av to flasker Leffe, en mørk og en lys. Det gjorde susen for meg :)

Da vi dro satt det sånn omtrent tretten karer og ei dame tilbake.


×
OddvarHojem.com Øl Oversikt skjenkesteder ⇒ Molde Oddvar på Nettet