OddvarHojem.com/Øl/2018

London mars

The White Bear

(08/03/2018) White Bear holder hus i 138 Kennington Park Road, omlag et kvarters gange fra det som er basen vår i London, Gunnars leilighet i Browning Street i Walworth, nabolaget der Charlie Chaplin og Robert Browning ble født. En sein torsdag kveld vandret vi i mørket blant gamle minner gatelangs under gatelysene til The White Bear Pub.

The White Bear var en 240 år gammel locals pub som måtte legge inn årene i begynnelsen av 2016, men så ble den kjøpt og pusset opp av Youngs, noe som kunne ha blitt fy-fy hos den nye generasjonen ølentusiaster, men i dette tilfellet er det heller lovord enn vondord som har vært brukt om overtagelsen. Det var en del skepsis til at Youngs ønsket å endre forretningskonseptet fra tradisjonell pub med tradisjonelle matretter til en gastropub, men en gastropub med en meny av matretter med klare forbindelser til - ja, nettopp - tradisjonelle matretter tok luven på skepsisen, og en viktig årsak til det var nok at prisene ikke føk i været som tilfellet har vært i mange andre tilsvarende omlegginger.

Puben tilbyr også spesielle arrangementer, og har blant annet et teater i etasjen over puben. Sjekk ut hjemmesidene deres for informasjon: The White Bear Pub og The White Bear Theatre

Så jeg spiste min White Bear burger med chips og bacon, drakk min Camden Hells lager, min Founders All Day IPA, og - selvfølgelig - min Young Special London Ale, for det var jo på en Youngs pub i London vi var!

The Owl and Pussycat

(10/03/2018) Det er omlag 200 meter fra resturangen Duck & Waffel on the 40th floor i Heron Tower ned til asfalten i Bishopsgate Road. Derfra er det tilsvarende 1200 meter gatelangs til puben The Owl & Pussycat i nabolaget til Gunnars venninne H. Så da hun ville vise oss sin stampub da Petters fødselsdagsmiddag på Londons tak var betalt, vandret vi til 34 Redchurch Street.
Men det var lørdag kveld, det var stinn brakke i selve pubben, stinn brakke i the beer garden, ingen plass for oss seks på the ground floor, men ved H`s hjelp fant vi fram til trappa til pubbens dining room i etasjen over. Og slo oss ned i etasjen over.
Oddvar Hojem
Oddvar Hojem
Oddvar Hojem

This is the Real London! ...men spør meg ikke hva jeg drakk der!

Stockholm mars

Man in the Moon

(28/03/2018) Dette er ei kort, lita og unselig historie om noe som gledet meg mye. Det handler om gastropuben Man in the Moon i Tegnérgatan i Stockholm, om en velholdt pub i klassisk stil, en pub med et anselig utvalg av øl av alle typer, omlag 30 av dem på tapp og omlag 600 på flaske, om et meget bra matserveringstilbud, og om en orntli trivelig pubvert. Det eneste negative ved denne historien er at oppholdet mitt denne ene gangen bare varte en times tid. Det burde ha vart mye lenger, men jeg rakk å smake på Månens (nei nei ikke månedens, Månens!) smakfulle Amber Ale, og jeg lovet å komme tilbake. Det siste var kanhende det riktigste jeg gjorde! Og det skulle skje fortere enn jeg hadde tenkt...

Tilbakekomsten

Dagen derpå - det var skjærtorsdag - dro vi tilbake til Man in the Moon for den ultimate gastropubtesten, nemlig mat til øl eller omvendt. Jeg har smakt bedre Biff Rydberg, men denne var helt grei, og kombinert med husets egen Månens Amber Ale ble dette riktig så bra. Jeg takket så av måltidet med en Platform Porter til/som dessert, og vandret mett og fornøyd av sted til neste pub.

MitM hjemmeside

The Flying Horse

(30/03/2018) The Flying Horse er en klassisk britisk pub sentralt beliggende i Odengatan. Det er en sportspub med dertil hørende klientell, også på langfredag da vi stakk innom for ei øl og et glass vin. Liker du det klassisk røffe, så liker du denne her.

Molly Malone's

(30/03/2018) En irsk pub like i nærheten av Odenplan. Mye av det samme som ble sagt om Flying Horse kan også sies om Molly Malone, men her er miljøet om mulig enda røffere enn på først nevnte! Og her var det attpåtil enda trangere om plassen.

The Flying Dog

(31/03/2018) The Flying Dog finner du i Vasagatan sammen med mange andre skjenkesteder. Vi stoppet opp, gikk inn, det var en stille og dermed som vanlig en rolig ettermiddag, attpåtil påskeaften. Og det er mulig at jeg ikke hadde notert meg noe som helst om besøket i det hele tatt, hadde det ikke vært for det etter måten svært bra ølutvalget, deriblant - Riktig! - KWAK, attpå til servert i det helt riktige glasset! The Flying Dog kommer jeg tilbake til! Helt sikkert! Anbefales!

×
OddvarHojem.com Øl 2017 ⇒ Øl 2018 London mars Stockholm mars Oversikt øl-innhold Øl 2019 Oddvar på Nettet