30 november 2015

På veg fra Molde til Fræna med bil: Tussentunnelen er (i følge Wikipedia) "en 2840 meter lang veitunnel nær Molde i Møre og Romsdal. Den ble åpnet 13. oktober 1990, og innebærer en innkortning av fylkesvei 64. Tunnelen ble bygget som et privat anlegg eid av Tusten Tunnelselskap AS. Lokale kommuner eier tunnelselskapet. Tunnelen ble finansiert med lån, som ble betalt med bompenger. Bompengeinnkrevingen opphørte 31. desember 2014, og fylkeskommunen tok over eierskapet til tunnelen 1. januar 2015".

28 november 2020

Klokka 20:58:45. Molde havn.

27 november 2015

Dette er også en del av høsten i Molde: Mørke kvelder der Moldeelva fylles over bredden med tonnevis av regnvatn fra Moldemarka som velter nedover mot byen, flommer over breddene, treffer broa over Romsdalsgata med mye større vannmengder enn broa er konstruert for, store mengder vatn presses opp og skyller over gata og gjør den umulig å forsere noen timer, men den holder stand. Imorgen skinner sola igjen og kommunens vedlikeholdere fjerner rusket og rasket og gjør broa klar for ferdsel igjen. Til neste flom.

26 november 2005

Det var en kald og frossen dag på stranda foran Tryvang, hytta vår på Bolsøya. Der framme i disen over fjorden lå Molde i lav høstsol, og sol var det også på Torhusneset, ihvertfall den delen av det som ikke lå i skyggen. Men stranda med steiner og sand og tang var frosset, og gresset som grodde mellom hyttetomta og stranda hadde i sin iver etter å nyte de få solstrålene som en av dagene hadde streifet over dem og fått dem til å strekke seg mot det gyldne, livgivende og milde sollyset, stråene hadde blitt overfalt av ettermiddagen med skumringen og frosset til en skog av is-tråder. Is-kaldt, men fasinerende vakkert!