OddvarHojem.com


Geiranger
Torsdag 15. februar 2007. En frossen Geirangerfjord er i ferd med å tine opp. Råken fra elva sprer seg utover og har nå nådd Homlung. Og dette er bare begynnelsen!

Så er det altså over 10 år siden jeg laget min første internettside tilpasset mobiltelefon. Jeg mener å huske at det var sommeren 2006, selv om eksempelet øverst på denne sida er fra 2007. Den gangen var ikke smarte telefoner det smart-telefoner er i dag, for å si det slik. Det var ikke mye vi fikk plass til på ei skjermside, så de enkelte brukerne hadde mer enn nok med å scrolle gjennom de enkelte sidene for i det hele tatt å kunne få et overblikk over hva artiklene dreiet seg om - og det gjorde de - men helst prøvde vi som laget sidene å gi sidene minst mulig innhold for dermed å tilpasse dem formatet i best mulig grad.

Og IKKE å forglemme: Det kostet jo ei formue å laste ned et lite bilde tilsvarende den lille skjermen som mobiltelefonene hadde den gangen, et bilde omtrent så stort som det du ser på eksempelet øverst på denne siden. Så vi måtte jo lære å fatte oss i korthet, vi som gjerne ville formidle noe gjennom WAP, datidens mobilinternett. Men skulle du likevel komme til å laste ned denne siden som du leser nå, da, så måtte du nok regne med at budsjettet du hadde til slikt formål var brukt opp for denne måneden. Den gangen!

Takk for meg! Vi sees om en måned. Ville jeg ha sagt. Den gangen!

Lenker til oppseding og hugnad

Koble internett til mobilen din var en nyhet i VG i 2006. Les artikkelen i VG...

WAP på Wikipedia: på norsk (kort artikkel) - på engelsk (fyldig artikkel)

×
OddvarHojem.com ⇒ Wap Oddvar på Nettet